eredivisie

Miljoenen winst voor PSV en Feyenoord

Het voetbalseizoen 2015-2016 was voor zowel landskampioen PSV als voor bekerwinnaar Feyenoord financieel een succesvol jaar. Woensdag presenteerden beide clubs hun jaarcijfers. PSV boekte mede dankzij de landstitel een nettowinst van 4,3 miljoen euro, 1,3 miljoen meer dan het seizoen ervoor. De omzet kende een forse groei van 31 miljoen en bedroeg 95 miljoen euro. Die stijging is met name te danken aan de hogere inkomsten uit Europees voetbal en de recettes. PSV’s kosten vielen 7 miljoen hoger uit door de aankoop van spelers en hogere premies wegens de successen. Feyenoord boekte een nettowinst van 5,8 miljoen euro. De omzet daalde licht van 61,8 naar 60,6 miljoen, door het ontbreken van Europees voetbal. Dankzij de positieve financiële resultaten vergrootte Feyenoord het eigen vermogen tot bijna 20 miljoen euro. (ANP)