Borstvoeden tijdens een speech? Waarom ook niet

Een IJslandse parlementariër besluit om de rust te bewaren en blijft haar baby voeden tijdens het geven van een speech.

IJslandse politica Unnur Bra Konradsdottir geeft haar kind de borst
IJslandse politica Unnur Bra Konradsdottir geeft haar kind de borst Screenshot uit YouTube video

De IJslandse parlementariër Unnur Bra Konradsdottir gaf gisteren haar zes weken oude dochtertje de borst tijdens een speech in het IJslandse parlement. Hoewel het niet de eerste keer is dat een politica in het openbaar aan het werk is tijdens het borst voeden, is het wel een van de eerste keren dat dit tijdens een speech gebeurt en sowieso een unicum in IJsland.

Konradsdottir neemt haar dochtertje regelmatig mee naar het parlement, normaal gesproken is haar baby heel rustig en diep in slaap tijdens de stemrondes. De politica legt dan ook uit dat het borst voeden tijdens de zitting geheel onverwacht kwam:

“Ze was huilerig en had honger en ik had niet verwacht dat ik nog moest spreken. Toen bleek dat ik toch een reactie op een wetsvoorstel moest geven, bestond de keuze uit het losrukken van mijn baby en haar huilend aan mijn collega geven of om haar gewoon mee te nemen, zonder de rust te verstoren.”

Europees Parlement

Ook in het Europees Parlement zijn ze inmiddels wel gewend aan de aanwezigheid van baby’s. Zo wordt de Italiaanse Europarlementariër Licia Ronzulli regelmatig gesignaleerd met haar kindje Vittoria op schoot en toen ze nog kleiner was in een draagzak. Ronzulli neemt haar dochter al mee naar het Europees Parlement sinds ze een maand oud is.

Twitter avatar mariasolcorral María Sol Corral Z. Licia Ronzulli,apareció en el Parlamento con su bebé recién nacido.Un aplauso pa quienes son “mujer+mamá+profesional” http://t.co/gNDejrL5BL

De Argentijnse politica die vorig jaar haar baby borstvoeding gaf tijdens een sessie van het Argentijnse parlement, deed dit overigens veel ostentatiever, iets waar ze veel applaus voor kreeg.

Twitter avatar Telemundo Telemundo La diputada argentina Victoria Donda amamantó a su bebé en plena sesión de Congreso. ¿Te parece correcto? http://t.co/AHk4qbq6Pq