Arnon Grunberg Schrijver

Welke wijn drinkt u het liefst?

Riesling. Ik drink het liefst Duitse wijn, dus het liefst Duitse Riesling, maar in noodgevallen neem ik genoegen met Oostenrijkse of Franse Riesling.

Waar koopt u die wijn?

Ik koop nooit wijn. Ik drink wijn uitsluitend in bars en restaurants. Thuis heb ik alleen wodka in de vriezer.

Eet u er iets bij?

Normaal drink ik wijn bij het eten. Dus doorgaans eet ik er iets bij. Je zou kunnen zeggen dat eten een excuus is om wijn te drinken.

Drinkt u die wijn vaak of is dat voor bijzondere gelegenheden?

Ik drink die wijn vaak. Overigens in mijn favoriete restaurant in NY drink ik gavi de gavi. De waarheid gebiedt te zeggen dat ik me graag wijn laat aansmeren door een sommelier. Zoals ik me ook graag eten laat aansmeren door de ober. Ik vind het prettig als andere mensen voor me kiezen. Zeker als het om wijn of eten gaat.

Met wie drinkt u het vaakst wijn?

Mijn geliefde drinkt niet, alleen in noodgevallen. Ik drink wijn meestal alleen, tenzij ik uit eten ga. Ik ga steeds met andere mensen uit eten, dus ik zou niet kunnen zeggen met wie ik de wijn het vaakst drink. De wijn is nogal promiscue.

Drinkt u elke dag wijn?

Ja. Toen ik in Afghanistan en Irak was met de soldaten mochten we niet drinken en dat beviel me ook.