Werkgelegenheid

Evenveel werkenden in EU als voor begin crisis

Steeds meer mensen in de Europese Unie vinden werk. Volgens de Europese Commissie nam de werkgelegenheid in het tweede kwartaal van 2016 toe met 1,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Sindsdien hebben 3,2 miljoen extra Europeanen een baan gevonden. Met 232 miljoen banen zijn er voor het eerst evenveel werkende Europeanen als voor de economische crisis in 2008. De werkloosheid is nog niet op dat niveau, die is met 8,6 procent in augustus op het laagste peil sinds maart 2009. Luxemburg en Ierland presteerden het best, met een werkgelegenheidsgroei van 2,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Nederland zit met een groei van 1,1 procent net onder het Europese gemiddelde. De gevolgen van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, de Brexit, zijn nog niet zichtbaar in de cijfers. (NRC)