voetbal

Jong Oranje mist het EK ondanks zege

De voetballers van Jong Oranje ontbreken volgend jaar op het EK in Polen, ondanks een ruime zege dinsdag op Cyprus. In Larnaca won Nederland met 4-1, wat ervoor zorgde dat Jong Oranje in groep 8 op 14 punten eindigt. Hiermee schaart het team van interim-bondscoach Art Langeler zich niet bij de vier beste nummers twee, die in play-offs strijden om de laatste twee EK-tickets. „Dit is balen”, zei Langeler. „We wisten dat het uiterst lastig werd om ons nog te plaatsen voor de play-offs. Daar komen we uiteindelijk net te kort voor. Het is jammer voor deze generatie voetballers dat zij geen EK meemaken. De nieuwe lichting van Jong Oranje heeft zich de afgelopen twee interlands al voorzichtig laten zien. Dat is een goede ontwikkeling waar we op kunnen voortborduren.” Jong Oranje – dat vorig jaar ook ontbrak op het EK – versloeg Cyprus door doelpunten van Donny van de Beek, Riechedly Bazoer en Steven Bergwijn – hij scoorde twee keer. (NRC)