Stadion Real

Bernabéu krijgt uitschuifbaar dak

Stadion Santiago Bernabéu van Real Madrid krijgt een uitschuifbaar dak. De gemeente Madrid heeft dinsdag de renovatieplannen van de club deels goedgekeurd. Volgens verschillende Spaanse media gaat de verbouwing zo’n 400 miljoen euro kosten en nemen de werkzaamheden ruim drie jaar in beslag. Real Madrid verwacht dat de renovatie in de zomer van 2017 kan beginnen. Een uitbreiding van het voetbalcomplex werd echter door de gemeenteraad afgewezen. Real wil Bernabéu moderniseren en had naast het dak ook plannen voor een hotel en winkelgalerij. De gemeenteraad stemde echter alleen in met een aanpassing van het bestaande complex. De vier iconische torens in elke hoek van het stadion zullen volgens de plannen een nieuw ontwerp krijgen. Sinds 2004 maakte de club uit Madrid zich al hard voor een uitschuifbaar dak. Bernabéu, dat tussen 1944 en 1947 werd gebouwd, zal de capaciteit van ruim 80.000 behouden. (AP, ANP)