Recensie

Recensie

Spelplezier van Lucie Horsch is overrompelend

Haar naam zoemde in kleine kring al rond: Lucie Horsch, de in 1999 geboren dochter van twee beroepscellisten, gaat het maken als nota bene blokfluitiste. Nu kan het grote publiek meeluisteren. Vader Gregor Horsch speelt mee in de gemoedelijk begeleidende Amsterdam Vivaldi Players. Wat in de concerti van Vivaldi meteen opvalt is Horsch’ overrompelende spelplezier, met een ongeforceerde swing in de snelle delen en een ontroerend pure klank in de langzame. Vergeleken met de wat oudere collega Erik Bosgraaf is Horsch minder fel van toon; haar virtuositeit lijkt al bijna uitontwikkeld. In ‘Le Printemps de Vivaldi’, voor soloblokfluit bewerkt door Jean-Jacques Rousseau, speelt ze de beroemde solopartij zonder begeleiding: zelden klonk een sopraninoblokfluit zó troostrijk.