Scholen

Ouders mogen hun kind op meer scholen blijven aanmelden

Gemeenten mogen ouders niet verplichten hun kind maar op één school aan te melden. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, VVD). Het verbieden van aanmelden op meerdere scholen is volgens Dekker in strijd met de wet. Aanleiding voor de vragen zijn klachten van ouders over de huidige procedure in Den Haag: daar mogen ouders hun kinderen maar op één school aanmelden, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs, en moeten hun kind op eennjarige leeftijd al aanmelden voor de basisschool. Ook dit laatste is in strijd met de wet. De procedure in Den Haag zorgde al lang voor onvrede. Ook in andere steden speelt dit. Welke gevolgen het standpunt van Dekker heeft voor deze steden is nog niet duidelijk.