Kandidaat-stad

Spelen 2024: Rome trekt zich terug

Rome heeft zich teruggetrokken uit de strijd om de organisatie van de Olympische Spelen in 2024. Nadat de nieuwe burgemeester Virginia Raggi drie weken geleden haar steun had geweigerd, besloot het Italiaans olympisch comité CONI dinsdag het project af te blazen. Hamburg trok zich eerder ook al terug. Parijs, Boedapest en Los Angeles blijven over als kandidaten voor de organisatie. September volgend jaar wordt bekend welke stad het wordt. „Als we met dit initiatief doorgaan, wordt Rome straks begraven onder een berg van schulden”, zei burgemeester Raggi vorige maand. „Dit kunnen we ons simpelweg niet veroorloven.” Voorzitter Giovanni Malagò van het CONI zei dat zonder steun van de plaatselijke autoriteiten het ‘bid’ voor het peperdure sportevenement kansloos is. Rome wilde eerder de Spelen van 2020 organiseren, maar toenmalig premier Mario Monti hield de kandidatuur toen tegen, ook vanwege financiële zorgen. (ANP)