Recensie

Recensie Muziek

Elektronica-magiër Nicolas Jaar is virtuoos

Op zijn tweede album, Sirens, klinkt elektronica-magiër Nicolas Jaar nog vrijer dan op eerdere producties. Jaar opent met twintig seconden stilte, en laat het elf minuten durende ‘Killing Time’ laveren langs jarentachtigdoom, ontsporende jazzblazers, rangerende treinen en eenzame zangpartijen. Jaar vervormt en combineert, plakt en arrangeert. Het maakt niet uit of het instrument ooit akoestisch was of elektronisch. Een nummer als ‘The Governor’ groeit uit van elektonische rockabilly met galmzang, tot een deinend huppelritme met een freakende saxofoon. ‘No’ kreeg een superieur reggae-ritme. De virtuositeit waarmee Jaar switcht, en de manier waarop hij elke klank levendig en doorwrocht maakte, is verheugend.

Live: 2/12 TivoliVredenburg, Utrecht