In beeld

De laatste 100 dagen van president Obama

Voor Barack Obama als president van de Verenigde Staten nadert het einde. Wat gaat hij nog doen voor hij in januari de macht overdraagt aan zijn opvolger? In deze reeks selecteert NRC elke dag een foto van Obama in zijn laatste honderd dagen als president.
Vandaag komt er een einde aan 8 jaar Presidentschap van Barack Obama, de 44ste president van de Verenigde Staten.
Getty Images / AFP / Darren Hauck
Dag 0, 19 januari - Het Grevin Museum in Seoul is er helemaal klaar voor. De wassen beelden van Obama en Trump worden omgewisseld.
AP/ Lee Jin-man
Dag 1, 18 januari - President Obama pauzeert even tijdens zijn laatste presidentiële persconferentie, in de Brady perszaal van het Witte Huis. Obama vertelde dat hij zich niet snel opnieuw verkiesbaar zal stellen voor welke positie dan ook, maar dat hij mogelijk wel politieke uitspraken zal doen.
AP / Carolyn Kaster
Dag 2, 17 januari - Tijdens zijn laatste persbriefing op het Witte Huis wordt woordvoerder Josh Earnest verrast door president Obama, die hem uitgebreid bedankt voor de bijna tien jaar die Earnest voor hem heeft gewerkt.
Reuters / Kevin Lamarque
Dag 3 , 16 januari - Obama helpt bij het maken van een muurschildering in een daklozencentrum in Washington. De "Muur van de Hoop", zoals het kunstwerk Omatayo Akinbolajo heet, is een beeltenis van Martin Luther King.
AFP / Yuri Gripas
Dag 4, 15 januari - Obama poseert met de Chicago Cubs, winnaars van het Major League Baseball kampioenschap, die te gast zijn op het Witte Huis.
Reuters / Mike Theiler
Dag 5, 14 januari - In de hal van het presidentenmuseum in Gettysburg, Pennsylvania worden wassen beelden van presidentsvrouwen tentoongesteld. Het museum is definitief gesloten en de beelden worden geveild . In het midden staat first lady Jackie Kennedy en rechts Michelle Obama.
Reuters / Mark Makela
Dag 6, 13 januari - Arbeiders hangen een oude variant van de Amerikaanse vlag op aan het Capitool voor de machtsoverdracht later deze week. Vrijdag komt er een eind aan 8 jaar Obama in het Witte Huis en begint het tijdperk-Trump.
Joe Raedle / Getty Images /AFP
Dag 7, 12 januari - De zichtbaar ontroerde vicepresident Joe Biden wordt tot zijn grote verrassing door president Obama onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom; de hoogste burgerlijke onderscheiding van de Verenigde Staten. Biden is de derde vicepresident die deze eer toekomt.
AP / Susan Walsh
Dag 8, 11 januari - Demonstranten bij het Capitool in Washington roepen Obama op Guantánamo-gevangenen versneld vrij te laten en de Amerikaanse bevolking een volledige inzage te geven in het 'martel rapport '. Het is vandaag vijftien jaar geleden dat de eerste gevangenen aankwamen bij Guantánamo Bay.
Getty Images / AFP Joe Raedle
Dag 9, 10 januari - Emoties tijdens Obama's afscheidsrede in Chicago. Belangrijkste boodschap: blijf niet klagen aan de zijlijn, doe mee! Dat is de enige manier waarop de Amerikaanse democratie goed functioneert.
Reuters / Jonathan Ernst
Dag 10, 9 januari - Morgen houdt Obama zijn afscheidsspeech in Chicago. Airforce One is net aangekomen op de O'Hare International luchthaven.
Reuters / Jonathan Ernst
Dag 11, 8 januari - Mensen stonden dit weekend uren in de koude aan te schuiven bij de McCormick Place om tickets aan te schaffen voor een afscheidspeech van Obama later deze week in Chicago.
Getty Images /AFP/ Scott Olson
Dag 12, 7 januari - De Marine One helikopter komt de President ophalen bij het Witte Huis.
AFP / Tasos Katopodis
Dag 13, 6 januari - In zijn laatste dagen als President geeft Obama nog enkele interviews, waaronder aan Ezra Klein en Sarah Kliff van nieuwszender Vox over de toekomst van Obamacare.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 14, 5 januari - Bouwvakkers zijn druk met het bouwen van een omheining rond het huis in Kalorama, een wijk in Washington D.C., waar de familie Obama gaat wonen nadat zij het Witte Huis verlaten. Ze krijgen daar nog meer nieuwe buren: ook Ivanka Trump en haar man Jared Kushner verhuizen hier naartoe.
AFP / Paul J. Richards
Dag 15, 4 januari - Een lid van de erewacht valt flauw tijdens de militaire afscheidsplechtigheid voor de president op de Joint Base Myer-Henderson in Arlington, Virginia.
AFP / Jim Watson
Dag 16, 3 januari - President Obama, gevolgd door Federica Wilson en Nancy Pelosi, op weg naar zijn afspraak met democratische leiders van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Tijdens die vergadering zal hij hen op het hart drukken Republikeinen niet te steunen bij het hervormen van Obamacare.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 17, 2 januari - Barack en Michelle Obama bij aankomst op Joint Base Andrews, Maryland, bij hun terugkeer van vakantie.
Reuters / Joshua Roberts
Dag 18, 1 januari - De vakantie in Hawaii zit er op voor de familie Obama. Bij vertrek wordt de president nog uitgebreid uitgezwaaid op het platform.
AP / Carolyn Kaster
Dag 19, 31 december - Op de herdenking van Pearl Harbour na blijft de president nagenoeg onzichtbaar tussen Kerst en nieuwjaar. De laatste dag van het jaar is tevens ook de laatste vakantiedag voor het gezin in Kailua.
Reuters / Hugh Gentry
Dag 20, 30 december - Wagens verlaten een Russisch diplomatiek domein nabij Centerville, Maryland. Vijfendertig Russische diplomaten moeten nog dit jaar de Verenigde Staten verlaten. Het besluit van Obama is een vergelding voor de Russische inmenging tijdens de Amerikaanse verkiezingen.
EPA / Shawn Thew
Dag 21, 29 december - President Obama meldt dat 35 medewerkers van de Russische geheime diensten binnen 72 uur de Verenigde Staten moeten verlaten wegens de Russische hacks tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
AFP / Saul Loeb
Dag 22, 28 december - Een billboard tijdens het CCC, het Chaos Communication Congress in Hamburg, een congres dat zich richt op niet-commerciële hackers.
EPA / Axel Heimken
Dag 23, 27 december - President Barack Obama en de Japanse premier Shinzo Abe leggen kransen bij het USS Arizona Memorial Monument bij Pearl Harbour.
Reuters / Kevin Lamarque
Dag 24, 26 december - De Japanse eerste minister Shinzo Abe, bezoekt 75 jaar na de aanval op Pearl Harbour het eiland Hawaii waar hij samen met Obama een krans zal leggen.
AP / Marco Garcia
Dag 25, 25 december. Op kerstdag bezoeken de president en de First Lady de marinebasis in Hawaii.
Reuters / Hugh Gentry
Dag 26, 24 december - Obama geniet samen met zijn dochter Malia van een schaafijsje in Kailua, Hawaii.
AP / Carolyn Kaster
Dag 27, 23 december - In het voedselmuseum in Brooklyn wordt een videoboodschap van Obama uitgezonden tijdens een burgerschapceremonie.
Reuters / Andrew Kelly
Dag 28, 22 december - Tussen de protestborden stuiten de Obama's tijdens hun vakantie in Kailula ook op dankwoorden.
Reuters / Hugh Gentry
Dag 29, 21 december - Obama op de golfbaan met vrienden tijdens zijn kerstvakantie op Hawaii
Reuters / Hugh Gentry
Dag 30, 20 december - Barack Obama in zijn auto terwijl hij de Marine Corps Base Hawaii verlaat na zijn ochtendgym.
AP / Carolyn Kaster
Dag 31, 19 december - De vakantie op Hawaii van de familie Obama start met regenachtig weer.
AP / Carolyn Kaster
Dag 32, 18 december – Ook in Hawaii weten tegenstanders van Obama de nu nog even president te vinden.
AP /Carolyn Kaster
Dag 33, 17 december - De president loopt met zijn dochter Sasha richting de Marine One Helicopter, waarmee de familie Obama naar Hawaii vertrekt voor vakantie.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 34, 16 december - In zijn allerlaatste persconferentie van het jaar benadrukt president Barack Obama met name wat zijn regering de afgelopen acht jaar allemaal heeft weten te bereiken. Zo noemt hij onder meer Obamacare, een striktere regulatie voor Wall Street, het terugdringen van armoede, maar ook: de dood van Bin Laden als onderdeel van zijn strijd tegen terrorisme.
Reuters / Carlos Barria
Dag 35, 15 december - Michelle Obama organiseert op het Witte Huis een vertoning van de film “Hidden Figures”, over drie afro-Amerikaanse vrouwen die in de voordagen voor NASA werkten. Na de vertoning zei Michelle Obama dat er een belangrijke levensles van deze vrouwen te leren is. "Zij luisterden niet naar hen die aan hen twijfelden."
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 36, 14 december - President Barack Obama bij het Chanoekafeest op het Witte Huis aan de zijde van Chemi Peres en Mika Almog zoon en kleindochter van voormalig Israëlisch eerste minister Shimon Peres .
AFP / Zach Gibson
Dag 37, 13 december - President Barack Obama tekent de ‘21st Century Cures Act’, in het zuidelijke auditorium van het Eisenhowergebouw, onderdeel van het Witte Huis complex in Washington.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 38, 12 december - Iedere nieuwe Amerikaanse president belooft een nieuwe buitenlandse politiek. Barack Obama kondigde in 2009 het einde van de Bush-doctrine aan, „omdat de wereld daar te ingewikkeld voor is”. Obama ontwikkelde in de jaren daarop een eigen doctrine, die hij eens samenvatte als ‘Don’t do stupid shit’. Na acht jaar nadert het einde van de Obama-doctrine. Het buitenlands beleid van president Trump zal heel anders zijn dan onder Obama. De wereld kan zich opmaken voor zijn economische power play.
Reuters / Joshua Roberts
Dag 39, 11 december - Volgens publicaties in The New York Times en The Washington Post, die zich baseren op geheime stukken van de CIA, heeft de inlichtingendienst bewijzen dat Rusland e-mails van prominente Democraten heeft doorgespeeld aan WikiLeaks. Obama heeft naar aanleiding van de onthullingen een nieuw onderzoek aangekondigd naar het verloop van de verkiezingen.
AP / Scott Applewhite
Dag 40, 10 december - First Lady Michelle Obama komt aan bij het Children’s National Medical Center in Washington. Daar zal zij samen met televisiepersoonlijkheid Ryan Seacrest, haar honden en de kerstman, patiënten van het ziekenhuis bezoeken.
Reuters / Jonathan Ernst
Dag 41, 10 december - Kerslichtjes verlichten de pilaren van het Truman balkom van het Witte Huis in Washington.
Reuters / Joshua Roberts
Dag 42, 9 december - Mensen kijken naar het nieuwe wassen standbeeld van president-elect Donald Trump (C), naast het standbeeld van president Barack Obama in het wassenbeelden museum van Rome, Italië.
AFP / Alberto Pizzoli
Dag 43, 8 december - First Lady Michelle Obama, vergezeld door de gepensioneerde marinier Pete Osman, CEO van de ‘Marine Toys for Tots Foundation’, helpt met het sorteren en uitdelen van cadeautje voor de Marine Toys for Tots Foundation’ campagne op de Joint Base Anacostia-Bolling in Washington.
AP / Susan Walsh
Dag 44, 7 december - Obama verlaat de Air Force One op het vliegveld van de Andrews Air Force Base in Maryland. Obama kwam terug uit Tampa, Florida, waar hij zijn laatste toespraak gaf over contraterrorisme.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 45, 6 december - President Barack Obama begroet militairen na zijn toespraak over contraterrorisme op de MacDill Air Force Base in Tampa, Florida.
AFP / Mandel Ngan
Dag 46, 5 december - President Barack Obama zit samen met First Lady Michelle Obama, en dochter Sasha buiten tijdens de National Christmas Tree-verlichtingsceremonie nabij het Witte Huis in Washington.
Dag 47, 4 december - President Barack Obama en First Lady Michelle Obama komen aan bij de Kennedy Center Honors receptie op het Witte Huis in Washington.
Reuters / Yuri Gripas
Dag 48, 3 december - President Barack Obama en First Lady Michelle Obama worden begroet tijdens de Kennedy Center Honors in Washington.
Reuters / Yuri Gripas
Dag 50, 1 december - President Barack Obama bekijkt samen met zijn vrouw Michelle Obama en dochter Sacha de optredens tijdens de National Christmas Tree-verlichtingsceremonie nabij het Witte Huis in Washington. Obama zou vrijdag een veto uitspreken over de verkoop van de Duitse chipmachinemaker Aixtron aan een Chinees investeringsfonds, meldt Bloomberg: het bedrijf is te belangrijk voor de Amerikaanse binnenlandse veiligheid. China reageerde ontstemd.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 51, 30 november - President Barack Obama verwelkomt de Nobelprijswinnaars van 2016 in de Oval Office in het Witte Huis, Washington. De Nederlandse hoogleraar Ben Feringa heeft dit jaar de Nobelprijs voor de Scheikunde gewonnen, samen met Jean-Pierre Sauvage (1944) uit Frankrijk en James-Fraser Stoddart (1942) uit Schotland, voor hun onderzoek naar moleculaire nanomachines.
AFP / Brendan Smialowski
Dag 52, 29 november - First Lady Michelle Obama komt binnen met de honden Sunny en Bo, tijdens een voorvertoning van het kerstdecor van het Witte Huis voor militaire families.
AP / Andrew Harnik
Dag 53, 28 november - Obama stapt uit de Air Force One.
Reuters / Jonathan Ernst
Dag 54, 27 november - De officiële Witte Huis kerstboom is een Balsam-Veitch spar van 5,8 meter lang en 3,6 meter breed.
AP / Alex Brandon
Dag 55, 26 november - President Barack Obama eet terwijl hij vertrekt van Joint Base Andrews, waar hij golf speelde. Hij condoleerde vandaag ook het Cubaanse volk met het overlijden van Fidel Castro. "In de geschiedenisboeken zal de enorme impact van deze unieke persoonlijkheid op de bevolking en de omringende wereld worden vastgelegd en beoordeeld."
Reuters / Yuri Gripas
Dag 56, 25 november - First Lady Michelle Obama en haar neefjes Aaron en Austin lopen over het terras van het Witte Huis om de officiële Witte Huis-kerstboom te ontvangen aan de noordelijke zijde.
Reuters - Gary Cameron
Dag 57, 24 november - President Barack Obama en eerste dame Michelle Obama serveren Thanksgiving diner aan bewoners van een veteranen-verzorgingstehuis in Washington.
Reuters / Carlos Barria
Dag 59, 22 november - Obama moet even op zijn tenen staan om de presidentiële vrijheidsmedaille om te doen bij NBA sterspeler Kareem Abdul-Jabbar. De vrijheidsmedaille is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de regering van de Verenigde Staten van Amerika. Gisteravond werden er 21 stuks uitgereikt in het Witte Huis.
AFP / Saul Loeb
Dag 58, 23 november - President Brack Obama heeft vandaag voor de achtste en laatste keer twee kalkoen gratie verleend voor Thanksgiving Day. Door zijn toedoen krijgen ‘Tater’ en ‘Tot’ uit Iowa een tweede leven.
AFP / Nicholas Kamm
Dag 60, 21 november - Tijdens de APEC-top in Lima waarschuwde Obama nog dat zijn opvolger het TPP-handelsverdrag zou handhaven, maar een dag later maakte Donald Trump middels een filmpje op zijn Facebook bekend dat hij op zijn eerste dag als president uit het verdrag zou stappen.
AFP / Martin Bernetti
Dag 61, 20 november - Op de APEC-top in Peru treft Obama wereldleiders van landen rondom de Grote Oceaan. Hij sprak hier ook kort – vier minuten welgeteld – met de Russische president Poetin over de situatie in Syrië en Oekraïne. Het is zeer waarschijnlijk de laatste keer dat Poetin en Obama elkaar in persoon treffen voordat Obama het stokje overdraagt aan Donald Trump.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 62, 19 november - Na zijn bezoek aan Griekenland en Duitsland komt Obama aan in Lima, Peru voor een top van de APEC, de Organisatie van landen rond de Grote Oceaan. Het is het slotstuk van zijn afscheidstournee als president van de Verenigde Staten.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 63, 18 november - Obama neemt afscheid van Jurgen Mertens, hoofd Protocol van de Duitse regering, voordat hij aan boord stapt van de Air Force One. Al voor zijn vertrek naar Duitsland noemde Obama bondskanselier Angela Merkel ‘de internationale partner met wie ik de afgelopen acht jaar waarschijnlijk het nauwst verbonden was’. Maar ze is meer dan dat, zo vertelde hij tijdens zijn laatste bezoek: Merkel is ook ‘een dierbare vriendin’.
AFP / Clemens Bilan
Dag 64, 17 november - Obama nog één keer op bezoek bij Merkel. Na de verkiezingen van Donald Trump komt de Amerikaanse president de geschrokken Europese bondgenoten geruststellen. Zondag zal Merkel naar verwachting in een persconferentie bekend maken dat ze voor een vierde termijn als bondskanselier gaat, ondanks toenemende weerstand van protestpartij AfD en andere critici van haar asielbeleid.
AP / Michael Sohn
Dag 65, 16 november - President Barack Obama geniet van een tour van de Acropolis onder leiding van de Griekse Eleni Banou, hoofd van de afdeling Oudheden van Athene.
AFP / Brendan Smialowski
Dag 66, 15 november - President Barack Obama zwaait naar toeschouwers tijdens zijn aankomst op het Eleftherios Venizelos vliegveld van Athene, Griekenland.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 67, maandag 14 november - Obama geeft een toespraak tijdens een persbijeenkomst in de perskamer van het Witte Huis in Washington.
AP / Susan Walsh
Dag 68, zondag 13 november - Na een hectische verkiezingsweek vertoonde Obama zich nauwelijks in het openbaar.
Reuters / Joshua Roberts
Dag 69, zaterdag 12 november - President Obama poseert voor het Witte Huis met de Cleveland Cavaliers, het winnende team van de NBA basketbalcompetitie 2016.
Reuters / Kevin Lamarque
Dag 70, vrijdag 11 november - Obama komt aan op de begraafplaats Arlington National Cemetary in Virginia, waar hij een bloemenkrans zal leggen op het Graf van de Onbekende Soldaat op veteranendag.
Reuters / Kevin Lamarque
Dag 71, donderdag 10 november - President Obama en president-elect Trump verschijnen voor de pers na hun eerste ontmoeting in de Oval Office.
Panoramafoto AFP / Jim Watson
Dag 72, woensdag 9 november - President Obama spreekt voor het eerst na de verrassende verkiezing van Donald Trump als zijn opvolger. Rechts van hem vicepresident Joe Biden.
AFP / Nicholas Kamm
Dag 75, zondag 6 november - Op een drafje bestijgt Obama het podium om te spreken op een campagnebijeenkomst voor Hillary Clinton in Kissimmee, Florida.
AFP / Jim Watson
Dag 73, dinsdag 8 november, verkiezingsdag - Obama wandelt door de colonnade van het Witte Huis naar de Oval Office.
Reuters / Kevin Lamarque
Dag 78, donderdag 3 november - Een vrouw in het publiek bij een Clinton-bijeenkomst in Winterville, North Carolina draagt oorbellen met beeltenissen van de president en de First Lady.
Reuters / Brian Snyder
Dag 76, zaterdag 5 november - Obama keert terug naar Washington na een partij golf.
AP / Carolyn Kaster
Dag 74, maandag 7 november - De Obama's vergezellen de Clintons in Philadelphia op de laatste campagnebijeenkomst de avond voor de verkiezingen.
AP / Andrew Harnik
Dag 79, woensdag 2 november - Obama veegt het zweet van zijn voorhoofd bij een campagnebijeenkomst om op de universiteit van North Carolina in Chapel Hill.
Reuters / Jonathan Ernst
Dag 77, vrijdag 4 november - De president gaat aan boord van Air Force One op Andrews Air Force Base, Maryland,
AFP / Jim Watson
Dag 80, dinsdag 1 november - President Obama houdt Brooks Breitwieser vast terwijl hij supporters begroet na een verkiezingsevenement van Hillary Clinton in het sportcomplex van de Capital Universiteit in Columbus, Ohio.
AFP / Saul Loeb
Dag 81, maandag 31 oktober - Barack en Michelle Obama vieren Halloween in de tuin van het Witte Huis met kinderen uit Washington en kinderen van militairen.
AP / Manuel Balce Ceneta
Dag 82, zondag 30 oktober - Hillary Clinton houdt een poster vast van het hoofd van Obama terwijl ze spreekt op een homecoming feest voor het rugby team van de Bethune-Cookman Universiteit.
AP / Andrew Harnik
Dag 83, zaterdag 29 oktober - Obama begroet supporters nadat hij heeft gesproken tijdens een verkiezingsevenement van de ‘Hillary voor Amerika’ campagne op de Universiteit van Centraal Florida, in Orlando, Florida.
AFP / Saul Loeb
Dag 84, vrijdag 28 oktober - Obama wordt begroet door de burgemeester van Orlando, Buddy Dyer, bij zijn aankomst op het vliegveld van Orlando voordat hij een verkiezingsevenement van Hillary Clinton op de universiteit van Florida bijwoonde.
Orlando Sentinel / Joe Burbank
Dag 85, donderdag 27 oktober - Hillary Clinton en Michelle Obama omhelzen elkaar op een verkiezingsbijeenkomst in Winston-Salem, North Carolina.
AFP / Logan Cyrus
Dag 86, woensdag 26 oktober 2016 - Mensen verkleed als Hillary Clinton en Barack Obama in gevangeniskleding lopen rond in de menigte terwijl Donald Trump spreekt op een bijeenkomst met zijn supporters in Tallahassee, Florida.
Reuters / Jonathan Ernst
Dag 87, dinsdag 25 oktober 2016 - President Barack Obama praat met televisiepresentator Jimmy Kimmel tijdens de pauze van de opnames voor de Jimmy Kimmel Live! show in het El Capitan theater in Hollywood, Californië.
AFP / Nicholas Kamm
Dag 88, maandag 24 oktober 2016 - Obama wordt bijna van het podium getrokken door een enthousiaste supporter bij zijn aankomst op een bijeenkomst voor Hillary Clinton in Las Vegas, Nevada.
Reuters / Kevin Lamarque
Dag 90, zaterdag 22 oktober 2016 - Obama zwaait terwijl hij aan boord gaat van Air Force One op Andrews Joint Base in Washington.
Reuters / Kevin Lamarque
Dag 91, vrijdag 21 oktober 2016 - Michelle Obama spreekt op een verkiezingsbijeenkomst van de Democraten in Phoenix, Arizona.
Getty / Ralph Freso
Dag 92, donderdag 20 oktober 2016 - Obama spreekt op het Miami Dade college over de Affordable Care Act, de nieuwe zorgwet, beter bekend als Obamacare.
AP / Susan Walsh
Dag 93, woensdag 19 oktober 2016 - Obama zwaait naar bezoekers van het Witte Huis, net voor zijn vertrek naar Miami.
Reuters / Yuri Gripas
Dag 95, maandag 17 oktober 2016 - Vicepresident Joe Biden (L) en zijn vrouw Jill Biden (2de R) lachen terwijl Obama de media toespreekt over de publicatie van het Cancer Moonshot-verslag in het Oval Office in het Witte Huis in Washington.
Reuters / Yuri Gripas
Dag 96, zondag 16 oktober 2016 - Op de trappen van het Witte Huis ligt de rode loper uit voor een bezoek van de Italiaanse premier Matteo Renzi.
Yuri Gripas / AFP
Dag 98, vrijdag 14 oktober 2016 - Obama wandelt fluitend over het gazon richting het Witte Huis.
AP / Carolyn Kaster
Dag 99, donderdag 13 oktober 2016 - Obama arriveert op het vliegveld van Columbus Ohio, alwaar hij zal spreken op een partijbijeenkomst van de Democraten.
Reuters / Carlos Barria
Dag 94, dinsdag 18 oktober 2016 - De Italiaanse premier Matteo Renzi brengt een staatsbezoek aan de VS en krijgt een officieel ontvangst door president Obama.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Dag 97, zaterdag 15 oktober 2016 - Obama verscheen dit weekend niet in het openbaar.
Jim Watson / AFP
Dag 100, woensdag 12 oktober 2016 - Obama schudt handen van supporters tijdens een campagne evenement voor de Democratische kandidaat Hillary Clinton.
Getty / Sara D. Davis