Aanslagen Parijs

Advocaten staken verdediging terreurverdachte Salah Abdeslam

De advocaten van Salah Abdeslam, de enige overlevende verdachte van de bomaanslagen in Parijs vorig jaar, willen hem niet langer verdedigen omdat hij weigert te praten. De 27-jarige Abdeslam had eerder gezegd te willen vertellen hoe hij is geradicaliseerd en wat zijn rol was in de aanslagen op 13 november, op verschillende plaatsen in Parijs. Nu protesteert met zijn zwijgen tegen de omstandigheden waarin hij gevangen wordt gehouden, vooral tegen de constante videobewaking. Volgens Frank Berton, een van zijn advocaten, dreigt psychologische schade. „Hij wordt gedemoniseerd omdat hij de enige overlevende verdachte is”, zei Berton. „Het is onmogelijk iemand te verdedigen die zichzelf weigert te verdedigen.” (Reuters)