Recensie

Recensie

Wie weet wordt de fietshelm nu eindelijk hip

Te warm, onhandig om mee rond te sjouwen en het ziet er belachelijk uit. Vraag aan een willekeurige fietsende Nederlander waarom-ie geen helm draagt, en je zult een van deze antwoorden krijgen. Wat natuurlijk bizar is, als je bedenkt hoeveel fietsongevallen er plaatsvinden en hoe goed het dus zou zijn als we allemaal wél een helm zouden dragen. De helm FEND, nu populair op crowdfundingsite Kickstarter, wil in ieder geval aan een paar van deze klachten wat doen. Zo heeft de helm luchtgaten, zodat je hoofd niet te warm wordt, en hij kan worden opgevouwen tot eenderde van het originele formaat. Je kunt hem dus opvouwen en in je tas stoppen. De FEND voldoet volgens de makers aan alle veiligheidseisen en keurmerken, en je kunt hem in zwart of wit bestellen. En natuurlijk is-ie in verschillende maten verkrijgbaar. Als je ’m nu bestelt, krijg je hem in mei 2017 binnen.