The Grand Tour

Top Gear-opvolger naar Rotterdam

Het nieuwe programma van voormalig Top Gear-presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, The Grand Tour, komt binnenkort voor opnames naar Nederland. De autoshow die het drietal maakt voor Amazon is op 22 oktober in Rotterdam. The Grand Tour is vanaf 18 november te zien – al is nog onduidelijk bij welke partij dat in Nederland is, want Amazon biedt zijn streamingdienst hier nog niet aan. Veronica, dat ook Top Gear uitzond, zou de rechten wel willen kopen, maar dat is nog niet bevestigd.

Clarkson, Hammond en May presenteerden Top Gear vanaf 2003 samen, totdat Clarkson werd weggestuurd bij de BBC na een handgemeen op de opnameset. Het programma bestaat nog wel, met een nieuw team. Veronica heeft de uitzendrechten voor het hernieuwde Top Gear wel al binnen. (NRC)