Smartphone

Samsung stopt definitief met ontploffende Note 7

Samsung riep gebruikers op
Samsung riep gebruikers op Foto AFP

Elektronicafabrikant Samsung heeft de productie van de geplaagde Galaxy Note 7-smartphone stopgezet en zal die niet meer hervatten. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een verklaring aan de Zuid-Koreaanse beursautoriteiten. De productie wordt stopgezet uit het oogpunt van consumentenveiligheid, aldus Samsung.

Eerder op dinsdag riep Samsung winkeliers wereldwijd op de smartphone niet meer te verkopen. Oude modellen moeten ook niet meer omgeruild worden voor vervangende. Het bedrijf riep gebruikers op de smartphone uit te zetten en niet meer te gebruiken. Die oproep geldt voor zowel de originele telefoon als de vervanger.

Na de lancering van het meest luxe model van Samsung in augustus, kwamen er al snel berichten binnen dat van ruim dertig exemplaren de accu in brand was gevlogen of ontploft. Daarom besloot Samsung dat de miljoenen al verkochte telefoons omgeruild moesten worden voor vervangende toestellen. Bij die telefoons bleek het probleem echter nog niet verholpen.

Samsung bracht maandag naar buiten de „productievolumes te hebben aangepast”. De lancering van de Galaxy Note 7 in Nederland, gepland voor afgelopen maandag, werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. (AP)