Recensie

Recensie Media

Leidingen repareren terwijl de tranen over je wangen biggelen

Nieuwe games

De lange laadtijden van Alone in Space: Escape zijn zo frustrerend dat ze zorgen voor echte tranen van wanhoop. Je zou bijna denken dat de makers bij Butterflyware Games dat expres hebben gedaan om een perfecte onderdompelende spelervaring op te roepen bij de gebruiker. Jammer genoeg is dit valse hoop. Alone in Space: Escape is een redelijk goed ogende first-person-horrorgame in dezelfde categorie als Half-Life en BioShock, alleen dan zonder de vele monsters en wapens om ze tot pulp te slaan. Je wordt wakker in een verlaten basis op de verre planeet Miranda en je moet puzzels oplossen – zoals kapotte pijpleidingen en elektra repareren met de juiste voorwerpen – om erachter te komen wat er is gebeurd. Niet alleen de laadtijden zijn een probleem in Alone in Space: Escape, ook de schokkerige besturing werkt niet mee. Deze game is de 4,99 euro niet waard. Gebruik dat geld lever om uien te kopen. Die in stukken snijden is leuker dan het spelen van deze game.