Honkbal

‘Big Papi’ Ortiz (40) stopt na uitschakeling Red Sox

Aan de glansrijke honkbalcarrière van David Ortiz is maandagavond een roemloos einde gekomen. De veertigjarige Ortiz, ook wel bekend als ‘Big Papi’, werd met Boston Red Sox uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs in de MLB. De Red Sox verloren op het eigen Fenway Park ook de derde confrontatie met Cleveland Indians (3-4), waardoor de best-of-fiveserie vroegtijdig was beslist. Ortiz, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, stond jarenlang bekend om zijn harde en verre klappen. ‘Big Papi’ sloeg 541 homeruns in de Major League en won drie keer de World Series met Boston Red Sox: in 2004, 2007 en 2013. De laatste keer werd hij uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de grote finale. Na zijn laatste wedstrijd schalde minutenlang „Pa-pi, Pa-pi” door Fenway Park. (ANP)