Groningers op regenboogzebra

Foto Kees van de Veen

Maandag was het Nationale Coming Out-dag. Daarom kwam er in Groningen een nieuwe regenboogzebra. Onder meer Maastricht, Utrecht en Tilburg gingen de Groningers voor. De gemeente Groningen gaf in juli al toestemming er een aan te leggen. Daarna volgde nog discussie over de precieze locatie, maar dat is de Ubbo Emmiussingel geworden, achter het Groninger Museum. Coming Out-dag „laat zien dat iedereen het hele jaar zichzelf moet kunnen zijn”, meldt het COC, de belangenclub voor LHBT’s. Volgens het COC hadden enkele dagen geleden al meer dan 130 van de bijna vierhonderd gemeenten in Nederland gemeld dat ze maandag de regenboogvlag zouden hijsen. Naast de zebrapaden op de officiële locaties doen ook berichten de ronde over een spontaan ‘gaybrapad’ op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag en over een tweede regenboogzebra in de provincie Groningen, namelijk in Winschoten.