Drie verdachten opgepakt om dodelijke vechtpartij Wallen

Het gaat om drie Roemeense mannen van 20, 22 en 27 jaar die in Brussel zijn aangehouden.

Straatbeeld van de Amsterdamse Wallen.
Straatbeeld van de Amsterdamse Wallen. Foto: Koen van Weel

In de zaak rond de dodelijke vechtpartij op de Amsterdamse Wallen begin september zijn drie mannen gearresteerd. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht. Het gaat om drie Roemeense mannen van 20, 22 en 27 jaar die in Brussel zijn aangehouden.

Op zaterdag 3 september overleed een 32-jarige man uit Voorthuizen na een vechtpartij op de Wallen. In eerste instantie werd aangenomen dat de man een sussende rol had in een ruzie tussen de drie Oost-Europese mannen en een ander groepje mannen. Het slachtoffer werd zo zwaar mishandeld dat hij de maandagochtend na het incident in het ziekenhuis overleed als gevolg van hersenletsel, zonder bij kennis te zijn geweest.

Lees ook: ‘Zinloos geweld’, bestaat dat nog?

Later bleek uit camerabeelden volgens de politie “heel duidelijk” dat beide groepen tijdens het gevecht “fors geweld” gebruikten. De politie heeft tot dusver nog geen uitspraken gedaan over de aanleiding van de vechtpartij.

Lees ook: Op de Wallen is het weer vaker onrustig.