documentaireserie

Marlijn: De dolende dertiger NPO 3, 21.20-22.00u.

Actrice, zangeres en presentatrice Marlijn Weerdenburg (onder meer bekend van de onlangs gestopte dramaserie Danni Lowinski) heeft het op 33-jarige leeftijd goed voor elkaar. Naast een succesvolle carrière heeft ze onlangs haar grote liefde gevonden. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar een documentaireserie over iemand die het leven helemaal op orde heeft is niet boeiend. Ze duikt in deze zesdelige serie daarom in het zogenaamde dertigersdilemma. Weerdenburg worstelt nog met belangrijke levensvragen en voelt zich een dolende dertiger. Je moet het leven op je dertigste op orde hebben, maar veel dertigers zijn nog zoekende. Iedere aflevering komen thema’s aan bod, van keuzestress en kinderen tot social media en carrière. Weerdenburg praat met bekende dertigers als Eva Jinek, Rik van de Westelaken en Hadewych Minis . Verder behandelt ze dingen als yoga, mindfullness en detoxretreats. Het onderwerp van de eerste aflevering is de liefde. Weerdenburg gelooft in het romantische ideaal, maar kan ze zich ooit overgeven? Ze bezoekt een workshop voor singles en wordt emotioneel tijdens een bruiloft van leeftijdsgenoten.