Recensie

Recensie Media

De bedrogen vriendin van Dan the Man blijkt zwanger

NIeuwe Games

De nieuwe games Alone in Space: Escape is om te huilen – en niet omdat je zo eenzaam bent in de ruimte. Wil je weer opvrolijken? Kruip dan in de huid van Dan The Man, of ga lekker ontspannend een potje bowlen.

De makers van Dan The Man zijn vast grote fans van indiestripboek Scott Pilgrim en de verfilming Scott Pilgrim vs The World. Want het verhaal van de vechtheld die zijn liefje kwijtraakt lijkt er wel erg veel op. Alleen stopt deze game iets meer Weltschmerz en drama in de mix: de door Dan bedrogen vriendin blijkt zwanger te zijn, wordt ontvoerd door een superschurk en ondertussen woedt er een burgeroorlog in het land. Je kruipt in de huid van Dan The Man, die een kruising is tussen Metal Slug-held Marco Rossi en Bruce Lee, en je schiet en knokt door hordes politieagenten, politiehonden en ME’ers. De prachtige 16-bit-graphics maken deze platformer een waardige opvolger van Contra. De actie is constant; als je niet met een Karate Kid-kraanvogel een vijand neerschopt dan moet je wel als een Super Mario over lava springen. Het voelt alsof je weer in de snackbar met de NeoGeo-arcadekast speelt, terwijl je wacht op je frikadel speciaal. Grote nadelen zijn de eindeloze stroom advertentievideo’s en het gebrek aan variatie wat vijanden betreft.