Cabinepersoneel FNV start stiptheidsacties tegen KLM

De acties zijn uit protest tegen een plan van KLM om minder stewards en stewardessen in te zetten op langeafstandsvluchten.

Foto: ANP / Lex van Lieshout

Vakbond FNV Cabine roept het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij KLM op om vanaf woensdag stiptheidsacties te voeren. Met de acties wordt geprotesteerd tegen de plannen van KLM om vanaf november met een steward of stewardess minder te vliegen op sommige langeafstandsvluchten.

De bond had KLM een ultimatum gesteld om van het plan af te zien, maar dat verstreek afgelopen donderdag. Tijdens de acties zullen de protocollen voor vertrek zo strikt mogelijk worden nageleefd, zodat sommige vluchten volgens de bond niet op tijd kunnen vertrekken. Dit zou komen omdat er dan meer tijd nodig is dan KLM geeft voor het vertrek van een vlucht.

De luchtvaartmaatschappij zegt tegenover persbureau ANP te betreuren dat er actie wordt gekozen boven dialoog. Daar wordt aan toegevoegd dat het altijd de bedoeling is dat KLM-personeel de regels zo strikt mogelijk naleeft.

Eerder stelde de VNC, de grootste vakbond voor cabinepersoneel, al een ultimatum aan KLM.