Recensie

Recensie

Bowlen is zo makkelijk nog niet om te leren

Vergis je niet: bowlen is misschien wel een van de moeilijkste sporten om onder de knie te krijgen. Denk eens terug naar al die bedrijfsuitjes en verjaardagsfeestjes waar je arrogant de baan opliep om vervolgens met geknakte trots en een bal in de goot terug te lopen naar je drankje. Goed kunnen bowlen vereist uren oefenen op het glanzende hout waar je leert hoe oliepatronen op de baan je spel beïnvloeden. Of belangrijker nog: hoe je een bal moet gooien om hem een draai te geven op de baan, net op het juiste moment. Bowlen als de Dude of Jesus uit The Big Lebowski is zwoegen. Bowling Nation 3D maakt het een stuk makkelijker.

In deze opgepimpte versie van Wii Sports is de edele sport verworden tot een kwestie van swipen en je scherm heen en weer schudden. In Bowling Nation 3D leer je makkelijk trickshots en strikes gooien. Toch kan het kitscherige spel niet tippen aan de echte ervaring op de baan, tenzij je houdt van de verblindende lichten van discobowlen.