Aan Boord

KLM-app biedt krantenkiosk

Passagiers van KLM kunnen voortaan via een app van de luchtvaartmaatschappij kranten lezen. Vanaf 24 uur voor vertrek is het mogelijk op een smartphone of tablet te kiezen uit de laatst verschenen edities van dertien (internationale) titels, waaronder de International New York Times, de Financial Times, Le Monde, Die Welt, El País en The China Times – maar ook de Nederlandse kranten De Telegraaf, de Volkskrant, Trouw en FD staan erin. KLM wil in de toekomst meer titels toevoegen. Hoeveel kranten de passagier mag downloaden, is afhankelijk van de gekozen reisklasse en hoeveel al gespaard is met Flying Blue, KLM’s frequent flyer-programma‎. Het minimum is één krant en één tijdschrift. Ook het inflight magazine, Holland Herald, is digitaal te lezen. De app, KLM Media, is te downloaden voor iOS en Android. (NRC)