Ze is pas 17 en heeft de Gouden Schoen: dit is de Goal v/h Weekend

Voor het eerst een Goal van het Weekend met een vrouw als maker van het mooiste doelpunt.

Cristiano Ronaldo maakte een hattrick dit weekend. De derde was wel de mooiste, net zoals de goal van Toby Alderweireld tegen Bosnië-Herzegovina.

Met de pantoffel van Joe Allen, de stille ster van Wales op Euro 2016, bleek nog niets mis terwijl Mexico maar weer eens liet zien als team prima voetbal op de mat te kunnen leggen. En het was dit weekend (pas) veertien jaar geleden dat de echte Ronaldo met een doelpunt debuteerde voor Real Madrid.

3. Vincent Janssen (Nederland)

Kon niet ontbreken, natuurlijk. Wat een heerlijke goal, en wat had hij het nodig. Na zijn stormachtige entree in Oranje stond hij voor een spits nu al iets te lang droog en bij Spurs lukt het ook nog niet. En dat terwijl concurrent Bas Dost ze er bij Sporting momenteel met gemak in legt. Bondscoach Blind hield vertrouwen. Gelukkig maar.

2. Edwin Cardona (Colombia)

Niet voor het eerst in de Goal van het Weekend, deze Colombiaanse middenvelder. Meldt zich met enige regelmaat toch aan het front der makers van mooie doelpunten, maar op 23-jarige leeftijd geen vaste keus in de Colombiaanse basiself. José Pékerman heeft er een ruime keus aan kwaliteitswaar en dus kwam Cardona er tegen Paraguay in de 77ste minuut pas in. In blessuretijd maakte hij de enige treffer van de avond:

1. Deyna Castellanos (Venezuela)

Ze is momenteel de topscorer aller tijden van het WK voor meisjes onder de 17 jaar en hard op weg een sensatie te worden. Twee jaar geleden won de Venezolaanse op dat toernooi als 15-jarige al de Gouden Schoen. Deze zomer was Florida State University er dan ook snel bij om haar te strikken voor het college soccer team. Op het WK flikte Castellanos het van de week eerst om vanaf de aftrap een wereldgoal te maken, net nadat Kameroen in blessuretijd een punt gered dacht te hebben. En dit weekend tegen Canada was ze opnieuw weergaloos met deze treffer: