wielrennen

Machtige overwinning Colombiaan Gaviria

Fernando Gaviria heeft zondag door een machtige eindsprint de 110de editie van Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De Colombiaanse wielrenner ontregelde de massasprint door van ver aan te gaan. De sprinter van Etixx-QuickStep wist uit de greep van het peloton te blijven en finishte net voor de Fransman Arnaud Démare (tweede) en de Belg Jonas van Genechten (derde). De wedstrijd werd na ruim 250 kilometer beslist in de straten van Tours omdat een kopgroep op 14 kilometer van de finish werd ingehaald. De Nederlanders Brian van Goethem en Floris Gerts maakten deel uit van de vlucht. De 22-jarige Gaviria is pas twee jaar prof en boekte dit jaar al zeven overwinningen. „Dit is de mooiste zege uit mijn loopbaan”, reageerde de winnaar. „Ik ken de geschiedenis van deze koers en dat motiveerde me.” De winst geeft vertrouwen op weg naar het WK in Qatar komende zondag, legde Gaviria uit. „In Doha wordt het een ander verhaal, maar ik ga daar rustig en in goede vorm naartoe”, sprak de kopman van de Colombiaanse ploeg. (ANP)