Veldrijden

Van der Poel verliest na pech van Belg Van Aert

De Belgische veldrijder Wout Van Aert heeft zondag in Ronse de GP Mario De Clercq gewonnen. De regerend wereldkampioen profiteerde op iets meer dan twee ronden voor het einde van materiaalpech bij Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen reed solo aan de leiding en leek op weg naar een derde overwinning op rij, maar moest door een probleem met zijn pedaal te voet verder tot de materiaalpost en verloor daardoor kostbare tijd. Van Aert soleerde op en rond de Hotondberg naar de zege in de openingsmanche van de BVV Trofee, de opvolger van de Bpost Bank Trofee. Van der Poel werd voor het eerst dit seizoen verslagen en moest genoegen nemen met de vierde plaats, op 55 seconden van de winnaar. Lars van der Haar finishte als zesde. „Ineens zat ik op de buis, zonder dat ik wist wat er aan de hand was”, reageerde Van der Poel. „Jammer dat het moet gebeuren, maar het hoort erbij. Na de pech was ik mentaal gebroken.” De BVV Trofee telt in totaal acht wedstrijden. Het klassement wordt berekend op basis van tijdsverschillen. (ANP)