Stresstest

‘Deutsche Bank bevoordeeld bij test voor Europese banken’

Deutsche Bank genoot een speciale behandeling bij de Europese stresstest afgelopen zomer. De Britse krant Financial Times schreef maandag dat de grootste bank van Duitsland met goedkeuring van de Europese Centrale Bank een nog niet verkocht onderdeel als verkocht mocht opvoeren. Deutsche Bank verwacht 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) op te halen met de verkoop van zijn belang in de Chinese geldschieter Hua Xia. De deal wordt echter pas tegen het einde van dit jaar verwacht. Deutsche Bank zou de enige bank zijn met een dergelijke voetnoot bij de beoordeling. Het financiële concern staat onder druk door dreigende miljardenboetes en onopgeloste problemen uit het verleden. De koers van Deutsche Bank daalde sterk de afgelopen weken. (ANP)