Spaans voetbal

Boze Piqué stopt na WK 2018

Foto GENT SHKULLAKU / AFP

Gerard Piqué stopt na het WK van 2018 als international. De Spaanse verdediger is naar eigen zeggen klaar met de aanhoudende kritiek die hij krijgt van fans en media. De 29-jarige Piqué was zondag opnieuw het middelpunt van een rel, omdat hij in tegenstelling tot bijna al zijn ploeggenoten een shirt droeg zonder de Spaanse vlag aan de onderkant van zijn korte mouwen. Het kwam de geboren Catalaan op een stortvloed aan kritiek te staan op de sociale media en in de pers. Toen de speler van Barcelona daarmee na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië (0-2) werd geconfronteerd, reageerde hij woedend. „Ik word hier zo moe van. Het is iedereen gelukt: ik ben mijn plezier in spelen voor het Spaanse elftal kwijtgeraakt. Hoewel ik na het WK in Rusland nog maar 31 jaar ben, stop ik dan als international.” Piqué, die in 2010 met Spanje de wereldtitel veroverde is een uitgesproken voorstander van Catalaanse onafhankelijkheid. (ANP)