Olieproductie

Olieprijs omhoog na Russische belofte van lagere productie

Rusland is bereid tot een bevriezing of zelfs verlaging van zijn olieproductie. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin maandag gezegd op een energieconferentie in Istanbul. Vorige maand bereikte oliekartel OPEC een voorlopig akkoord over productiebeperkende maatregelen. Rusland is geen lid van de OPEC, maar is dus wel bereid mee te doen aan een deal met het oliekartel om de olieprijzen te stutten. In november volgt formeel overleg van de OPEC. Rusland produceert ongeveer 11,2 miljoen vaten olie per dag. De olieprijzen gingen maandagmiddag omhoog vanwege de hoop op een productiedeal. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom met 1,4 procent naar 50,48 dollar en Brentolie won 1,4 procent tot 52,66 dollar per vat. (ANP/Bloomberg)