Noodverordening Maassluis wordt niet verlengd

De noodverordening werd ingesteld nadat een groep jongeren onrust veroorzaakte in de buurt van het Burgemeestersplantsoen.

Straatnaambord van het Burgemeestersplantsoen.
Straatnaambord van het Burgemeestersplantsoen. Foto: Koen van Weel / ANP

De noodverordening die in de buurt van het Burgemeestersplantsoen in Maassluis van kracht is, wordt niet verlengd. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. De verordening was ingesteld nadat een groep jongeren de afgelopen week voor onrust zorgde, en zou dinsdag aflopen.

In de nacht van 28 september kondigde burgemeester Edo Haan een noodverordening af wegens aanhoudende onrust in de buurt. Een groep jongeren vernielde onder meer een verkeersbord, auto’s van bewoners en ramen van woningen in de buurt. Ook intimideerden en provoceerden ze buurtbewoners.

Rust terug na aanhoudingen

In het onderzoek naar openlijke geweldpleging en vernielingen zijn op 3 en 4 oktober vier onruststokers aangehouden. De politie sluit niet uit nog meer personen aan te houden. Sinds de aanhoudingen is de rust teruggekeerd, waardoor de noodverordening volgens de gemeente niet langer nodig is.

Wel blijft er verscherpt toezicht in de buurt. Naast politiesurveillance wordt er ook contact onderhouden met de moskee in de buurt. Door een speciale aanpak probeert de politie de overlast van de groep zoveel mogelijk te beperken.