Na 37 jaar weer samen door orkaan Matthew

Ondanks de extreme verwoestingen zorgt orkaan Matthew ook voor iets moois. Namelijk de hereniging van twee voormalige geliefden.

Rodney en Mary zien elkaar weer na 37 jaar.
Rodney en Mary zien elkaar weer na 37 jaar. Still: Video Washington Post

Vorige week raasde orkaan Matthew over Haïti en het zuidoostelijke deel van de VS. Vele doden en grote materiële schade in Haïti en de VS zijn het gevolg. Naast deze verwoestingen heeft de orkaan ook voor een mooie hereniging gezorgd.

De Washington Post was erbij toen Rodney en Mary elkaar weer ontmoetten na 37 jaar. Het voormalige stelletje verliet destijds Florida om samen een toekomst op te bouwen in Californië. Ze kwamen nooit aan omdat Rodney onderweg werd gearresteerd, Mary werd teruggestuurd naar haar ouderlijk huis.

Later kwamen ze weer in contact doordat hij als huisschilder voor haar oom bleek te werken. Ze spraken af elkaar nog eens ontmoeten, maar dat moment kwam er steeds meer van. Met de komst van orkaan Matthew bedacht Rodney dat hij Mary toch wel heel graag wilde zien. En zo geschiedde:

De zwaarste storm sinds 2007 heeft in Haïti hele buurten compleet weggevaagd door overstromingen en harde windstoten. Inmiddels zijn in Haïti duizend mensen overleden als gevolg van de orkaan. De overheid staat nu aan het begin van de wederopbouw en de strijd tegen cholera. In de Amerikaanse staten Florida, Georgia, North Carolina en South Carolina moesten twee miljoen inwoners hun woning verlaten. In de VS heeft de orkaan tot nu toe negen levens geëist.