Limburg

Vijf verdachten gepakt na ontvoering van baby

De politie heeft zondagmiddag in Beek, Limburg, vijf mensen gearresteerd die vlak daarvoor in Heerlen een baby hadden ontvoerd. De drie mannen en twee vrouwen drongen met geweld een woning aan de Diamantstraat in Heerlen binnen. Dat deden ze door onder meer een ijzeren hekwerk te rammen en de voordeur te vernielen. De moeder van het kind raakte daardoor gewond. Een van de verdachten is de vader van de baby. Hij is de ex-partner van de moeder en woont in Sittard. De politie gaat ervan uit dat de oorzaak van de ontvoering in de relationele sfeer ligt. De vijf verdachten haalden de baby uit de woning en gingen er in een auto vandoor. Ze konden niet veel later in Beek worden aangehouden. Het kind, van nog geen jaar oud, bleef ongedeerd. (ANP)