Vermiste Groningse student dood aangetroffen

Uit onderzoek blijkt dat hij door verdrinking om het leven is gekomen.

Een eerdere zoekactie van de politie en de brandweer leverde niets op. Wytze Pennink verdween na een avond stappen.
Een eerdere zoekactie van de politie en de brandweer leverde niets op. Wytze Pennink verdween na een avond stappen. Foto: ANP / Ginopress

Het lichaam van de vermiste Groningse student Wytze Pennink is maandag levenloos aangetroffen. De bevestigt de Groningse politie. Uit onderzoek blijkt dat hij is omgekomen door een noodlottig ongeval en dat hij door verdrinking om het leven is gekomen.

Het lichaam van de 18-jarige werd maandagmiddag door een woonbootbewoonster in het water aangetroffen. Een eerdere zoekactie van de politie en brandweer, waarbij gebruik werd gemaakt van onder meer sonarapparatuur, leverde niets op. Driehonderd leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat, waar Pennink lid was, zochten zaterdag tevergeefs het noorden van de stad af. Ook deed de vereniging een oproep op Facebook om te helpen zoeken.

Pennink was sinds donderdagavond vermist. Hij werd voor het laatst gezien toen hij naar huis liep na een avond stappen.