Brandbare telefoon

‘Samsung staakt productie’

Foto Reuters

Samsung Electronics heeft de productie van mobiele telefoons van het type Galaxy Note 7 tijdelijk stilgelegd. Dat zeiden bronnen bij het technologieconcern maandag tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap en tegen persbureau Reuters. Samsung riep de afgelopen tijd tweeënhalf miljoen telefoons van het type terug, na berichten dat de batterij kon ontploffen. Daarna doken verhalen op over vergelijkbare problemen bij de vervangende toestellen. De elektronicagigant bevestigde de berichten over het stilleggen van de productie niet, maar zei wel dat het „tijdelijk” het productieproces van de Galaxy Note 7 „aanpast” om de „kwaliteit en de veiligheid” te waarborgen. Toch zet Samsung de lancering van de Galaxy Note 7 in Nederland maandag door. Dat liet een woordvoerster van Samsung Nederland weten aan persbureau ANP. Aan de beurs van Seoul daalde de waarde van aandelen Samsung maandag met 6 procent, om zich daarna weer iets op te veren. (NRC)