Introductie Galaxy Note 7 in Nederland weer uitgesteld

Ook vervangende exemplaren van het topmodel van Samsung hebben problemen met oververhitting.

Foto Kim Hong-Ji / Reuters

Samsung Nederland heeft besloten de levering van de Galaxy Note 7, die deze maandag zou beginnen, voor onbepaalde tijd uit te stellen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan NRC. Een eerste versie van het model, dat in augustus uitkwam in Amerika, had problemen waardoor de accu kon in brand kon vliegen. Ook bij vervangende toestellen bestaat echter gevaar op oververhitting.

Volgens de woordvoerder zijn “de eerste pre-orders van de Galaxy Note 7 van Nederlandse klanten” tot nader order uitgesteld. Of het uitstel te maken heeft met de technische problemen waar het toestel mee kampt, kan ze bevestigen nog ontkennen.

Eerder op maandag maakte Samsung al bekend de productiehoeveelheid van de Galaxy Note 7 aan te passen, volgens persbureau AP. Verschillende media zoals The Wall Street Journal en AP berichtten maandagochtend op basis van bronnen binnen Samsung dat de productie helemaal stop is gezet, maar dat bevestigt het bedrijf niet.

Samsung heeft de beslissing genomen om de kwaliteit en veiligheid van de toestellen te waarborgen, staat in een verklaring. In de VS hebben verschillende telefoonproviders besloten voorlopig geen vervangende Galaxy Note 7’s meer aan klanten te geven.

De Galaxy Note 7, het topmodel van Samsung, werd half augustus geïntroduceerd. Zo’n twee weken en 35 ontplofte accu’s later schortte Samsung de verkoop op. De fabrikant zei dat het probleem veroorzaakt werd door de batterijen van een van de twee leveranciers. Miljoenen toestellen moesten worden omgeruild voor vervangende exemplaren. Afgelopen week moest echter een vliegtuig ontruimd worden toen een omgeruilde Note 7 flink begon te roken. Volgens Amerikaanse media zijn er al zeven omgeruilde telefoons in brand gevlogen.