Zoekactie naar Groningse student levert niets op

De 18-jarige student Wytze Pennink wordt sinds donderdagavond vermist, toen hij naar huis liep na een avond stappen.

Politie en brandweer zoeken met een sonarboot in de grachten van Groningen, naar de vermiste Wytze Pennink. De 18-jarige student verdween na een avond stappen.
Politie en brandweer zoeken met een sonarboot in de grachten van Groningen, naar de vermiste Wytze Pennink. De 18-jarige student verdween na een avond stappen. Foto: ANP / Ginopress

De Groningse politie heeft zondag in het water van een Groningse gracht met sonar-apparatuur gezocht naar de vermiste Wytze Pennink. De agenten troffen geen spoor aan van de 18-jarige student, die sinds donderdagnacht vermist wordt.

Twitter avatar polgroningen Politie Groningen Zoektocht op het water van de Spilsluizen naar vermiste #Wytze door Landelijke Eenheid afgerond. Niets aangetroffen. #Groningen

De politie zocht ‘s ochtends op het water van de Groningse Diepenring, ter hoogte van Spilsluizen, waar Wytze voor het laatst is gezien. Om 12.00 uur werd de zoektocht afgerond. Zaterdagmiddag zocht de Groningse studentenvereniging Vindicat, waar Wytze lid is, al met driehonderd leden het noorden van de stad af.

De vereniging deed een oproep op Facebook om te helpen zoeken.

Wytze is voor het laatst gezien toen hij naar huis liep na een avond stappen. Hij droeg op dat moment een rode onesie met een bloemetjeshemd daaroverheen, nadat hij naar een themafeestje was geweest.