Haïti na de orkaan

Foto Carlos Garcia Rawlins /Reuters

Overlevenden van de orkaan Matthew in de Haïtiaanse stad Jérémie proberen hun leven te hervatten in de ravage die de rampzalige storm heeft aangericht. De stad aan de noordkust van het zuidwestelijke schiereiland van Haïti, dat direct op het pad van Matthew lag, is zwaar verwoest. In het district Grande-Anse, waar Jérémie deel van uitmaakt, zijn meer dan 500 mensen omgekomen. Muren zijn omver geblazen, en daken zijn van woningen gerukt. Zondag kon in elke straat van Jérémie gehamer worden gehoord, van mensen die probeerden hun woningen te repareren. „Ik ben al drie dagen voortdurend aan het werk”, zei de 22-jarige Jameson Pierre tegen persbureau AP. Hulp aan de regio komt moeizaam op gang, mede doordat vrachtvliegtuigen niet kunnen landen op het vliegveld van de plaats.