Volgens Trump is niet hij, maar Bill Clinton de grootste vrouwenmisbruiker

Hiermee reageert Trump op een filmpje uit 2005 waarop hij ontzettend vulgair over vrouwen praat.

Screenshot uit het filmpje
Screenshot uit het filmpje

Ordinairder dan ooit. Het imago van Donald Trump als seksistische macho is weer eens dubbel en dwars bevestigd. The Washington Post heeft een video uit 2005 opgeduikeld waarop Trump ontzettend vulgair over vrouwen praat.

Trump was destijds op weg naar opnamen voor de soap ‘Days of our Lives’ waar hij een gastrol in zou spelen en had met Billy Bush van ‘Acces Hollywood’ een gesprek dat niet zou misstaan tijdens de platste gedeeltes van Voetbal Inside. Het is pure seksuele intimidatie van de mogelijk aanstaande president.

“I moved on her and I failed. I’ll admit it. I did try and fuck her. She was married. And I moved on her very heavily. In fact, I took her out furniture shopping. She wanted to get some furniture. I said, ‘I’ll show you where they have some nice furniture. I moved on her like a bitch, but I couldn’t get there.”

De Republikeinse kandidaat vertelde in de gelekte opnames ook over een mislukte poging een getrouwde vrouw in bed te krijgen. De video is opgenomen een aantal maanden nadat hij trouwde met zijn derde vrouw Melania.

In reactie op alle commotie heeft Donald Trump inmiddels een soort van excuses aangeboden: “Het spijt me als iemand zich beledigd voelt”. Een echt sorry is dat natuurlijk niet, hij legt daarmee de bal bij degene die zich gekwetst voelt en trekt niet zelf het boetekleed aan. Volgens Trump is Bill Clinton veel erger: “Hij is de grootste vrouwenmisbruiker uit de geschiedenis van de politiek”.

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump Here is my statement. https://t.co/WAZiGoQqMQ

Volgens zijn voormalig tegenstrever bij de Republikeinse voorverkiezingen Jeb Bush zijn de uitspraken van Trump onvergeeflijk.

Twitter avatar JebBush Jeb Bush As the grandfather of two precious girls, I find that no apology can excuse away Donald Trump’s reprehensible comments degrading women.

The New York Times, die zich toch al tegen Trump had gekeerd, komt onder de kop ‘The Sleaziness of Donald Trump’ met een vernietigend commentaar en vraagt alle prominente Republikeinen - waaronder de vrome vice-presidentskandidaat Mike Pence - of ze echt willen dat deze man in het Witte Huis terechtkomt.

De invloedrijke Republikein Paul Ryan - voorzitter van het Huis van Afgevaardigden - wil geen campagne meer voeren met Donald Trump. Ze zouden dit weekend samen optreden in Wisconsin, maar Ryan walgt van de uitspraken van Trump: “Ik word hier ziek van. Vrouwen moeten worden verdedigd en vereerd en moeten geen lustobject zijn.”

Ook Hillary Clinton heeft gereageerd.