82 doden bij bombardement op uitvaartcentrum Jemen

In het uitvaartcentrum was op dat moment een dienst bezig voor de vader van de minister van Binnenlandse Zaken.

Abduljabbar Zeyad / Reuters

In de hoofdstad van Jemen, Sanaa, zijn zaterdag 82 mensen omgekomen en 534 anderen raakten gewond bij een bombardement op een uitvaartcentrum waar op dat moment een dienst bezig was, meldt persbureau AP. De bommen zouden zijn gegooid door Saoedische gevechtsvliegtuigen.

De begrafenis werd gehouden voor de vader van de minister van Binnenlandse Zaken, sjeik Ali al-Rawishan. Volgens AP was hij een bondgenoot van zowel de Houthi’s als president Hadi. Reddingswerkers probeerden in het puin nog op zoek te gaan naar meer gewonden, maar een brand die uitbrak belemmerde hun werk.

De Arabische coalitie ontkent dat er zaterdag een luchtaanval is uitgevoerd in Sanaa, meldt persbureau Reuters. “Er heeft absoluut geen operatie plaatsgevonden op dat doel”, aldus een van de bronnen rondom de coalitie. “De coalitie heeft in het verleden deze bijeenkomsten vermeden en ze zijn nooit een doelwit geweest.”

Twitter avatar I4Yemen I4Yemen #Breaking #Yemen | #Video |The Great Hall after bombardment by #Saudi aggression fighters https://t.co/QJqwOSZ2gg

In Jemen woedt een bloedige burgeroorlog, waarbij al meer dan 10.000 doden vielen en 3,1 miljoen mensen ontheemd raakten. Shi’itische Houthi-rebellen voeren een bittere strijd met het regeringsleger. De rebellen krijgen steun van Iran, de regering heeft Saoedi-Arabië, de aartsvijand van Iran, achter zich staan. De regering wordt gesteund door een internationale coalitie die het leger bijstaat vanuit de lucht.