Twee dodelijke schietpartijen in Amsterdam

Later op zaterdag werd een man in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen doodgeschoten in een parkeergarage.

Een schietpartij aan de Amstelveenseweg in Amsterdam vorig jaar december.
Een schietpartij aan de Amstelveenseweg in Amsterdam vorig jaar december. Foto: Michel van Bergen / ANP

In Amsterdam-West hebben zaterdag twee dodelijke schietpartijen plaatsgevonden. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 44-jarige man overleden nadat hij werd neergeschoten. Twee andere mannen raakten gewond. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

Volgens getuigen vond de schietpartij plaats in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. De man van 44 is gereanimeerd door de hulpdiensten. Hij overleed later in het ziekenhuis. De andere mannen van 50 en 44 jaar raakten gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar vier mannen die betrokken zouden zijn. Over de achtergrond van de schietpartij kon de politie nog niets zeggen.

Later op de dag, rond 17.30 uur, werd een man in het bijzijn van zijn vrouw en kind in een auto doodgeschoten. De vrouw is zwaargewond, het kind is ongedeerd, meldt persbureau ANP. Wat de aanleiding voor de schietpartij is, is niet bekend.