In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
Een student van de Witwatersrand universiteit in Johannesburg geeft bloemen aan een politieman. Bij een massademonstratie op 4 oktober kwam het tot ongeregeldheden tussen studenten en oproerpolitie. Al twee weken zijn diverse universiteiten en campussen in Zuid-Afrika gesloten wegens protesten tegen collegegeldverhoging.
AFP / Marco Longari
Bij een Koerdische bruiloft in Hasaka in Syrië bliezen twee IS-strijders zichzelf op en doodden 22 mensen.
Reuters / Rodi Said
Europarlementariër en kandidaat-partijleider van UKIP Steven Woolfe verloor donderdag kort na een vechtpartij met een partijgenoot het bewustzijn, vlak buiten de plenaire zaal van het Europees Parlement in Straatsburg.
AFP / ITV News
Een bus gevuld met als Yeti's verklede acteurs rijdt door Manhattan ter promotie van de TV-serie Expedition Unknown: Hunt for the Yeti van Travel Channel.
Reuters / Brendan McDermid
Militairen van de Indiase luchtmacht oefenen voor een parade op de Indiase dag van de luchtvaart.
Reuters / Adnan Abidi
Een zwaar ondervoede jongen ligt voor de hut van zijn familie in Hodaida in Jemen. Door de burgeroorlog en aanhoudende bombardementen door de Saoedische coalitie is in het straatarme Jemen de voedselvoorziening ernstig in gevaar gekomen. De helft van de bevolking heeft behoefte aan voedselhulp.
Reuters / Abduljabbar Zeyad
Libische regeringstroepen tijdens een gevechtspauze in Sirte, de stad waar de Nederlandse fotograaf Jeroen Oerlemans zondag werd gedood door een sluipschutter.
AFP / Fabio Bucciarelli
Twee mannen trotseren het snelstromende water van de rivier La Digue in Haïti. Door de orkaan Matthew is de brug over de rivier ingestort.
AFP / Hector Retamal
Een vluchteling wordt uit zee gered door een lid van Proactiva Open Arms voor de kust van Libië. Afgelopen week werden er weer grote aantallen vluchtelingen uit de Middellandse Zee gered door de Italiaanse kustwacht en de Spaanse ngo Proactiva Open Arms. Mensensmokkelaars maken gebruik van het relatief gunstige weer om hun boten de zee op te sturen.
AFP / Aris Messinis
Begrafenis van sekswerker Paola Ledezma, die op straat werd vermoord in Mexico-Stad.
AFP / Pedro Pardo
Vluchtelingen uit Syrisch IS-gebied arriveren in de stad Waqf in de buurt van Aleppo.
Reuters / Khalil Ashawi
Libische strijders op slippers in Sirte.
Reuters / Hani Amara
Een explosie met etalagepoppen bij een anti-terrorismeoefening in Seoel, Zuid-Korea.
Reuters / Kim Hong-Ji
Het verwoeste paleis Darul Aman in Kabul, Afghanistan.
Reuters / Mohammad Ismail
Een schedel wordt gevangen in een straal zonlicht in een massagraf in het Spaanse Valladolid. In drie massagraven liggen de resten van ongeveer 200 slachtoffers die vermoedelijk zijn gedood door het leger van de latere dictator Franco tijdens de Spaanse burgeroorlog.
Reuters / Juan Medina
Beschadigde huizen in Haïti na orkaan Matthew.
Reuters / Carlos Garcia Rawlins
Hongerige meervallen in het Gundalomeer in Kishangarh, India.
Reutes / Himanshu Sharma
Ruiter Theo van den Vendel met zijn paard Zindane bij de keuring voor de Military van Boekelo.
Eric Brinkhorst
Futuristisch ogende modellen tonen de lente- en zomercollectie van 2017 van Chanel in Parijs.
AP / Francois Mori
Rapper Ichon tijdens de opname van een videoclip in zijn appartement in Montreuil, Frankrijk. Deze foto is onderdeel van een serie over de generatie jonge kunstenaars in de banlieues van Parijs.
Reuters / Joe Penney