Waar is Nieuw-Zeeland gebleven?

Op de Tumblr-blog Maps Without New Zealand worden foto’s verzameld van kaarten waarop het land van de kiwi’s en All Blacks is ‘vergeten’.

Nieuw-Zeeland wordt nog geregeld weggelaten op een kaart of komt ergens terecht waar het land niet werkelijk ligt.
Nieuw-Zeeland wordt nog geregeld weggelaten op een kaart of komt ergens terecht waar het land niet werkelijk ligt. Tumblr World Maps Without New Zealand

Noem het toeval, of misschien zit het ook wel in de naam of de ligging van het land. Vorige week ontstond er enige commotie in Terneuzen nadat Zeeuws-Vlaanderen, niet voor het eerst, door de ANWB niet was opgenomen op een landkaart. In Nieuw-Zeeland, hemelsbreed zo’n 18.700 kilometer verderop, kunnen ze erover meepraten. Het land werd al zo vaak foutief weggelaten op de wereldkaart, dat boze inwoners een eigen kanaal begonnen om aandacht te vragen voor dit “schrijnende probleem”.

Op het account World Maps Without New Zealand op blogplatform Tumblr worden foto’s verzameld van kaarten waarop het land van de Kiwi’s, Maori’s en All Black’s weer eens vergeten is. En daar zitten erkende merken tussen waarvan je zou mogen verwachten dat ze op zijn minst op de hoogte zijn van het bestaan van Nieuw-Zeeland.

BBC ging in de fout

Zo vergaten onder meer de Britse zender BBC en puzzelfabrikant Ravenburger dat Oceanië bestaat uit meer landen dan alleen Australië. En in de film Star Trek: First Contact blijkt Nieuw-Zeeland in 2064 niet eens meer te bestaan.

Tekst loopt door onder de foto’s

http://worldmapswithout.nz/post/151025259598/from-bbc-what-would-happen-if-the-world-suddenly

Wat de makers van de site beogen is niet geheel duidelijk, waarschijnlijk willen ze op een grappige manier aandacht vragen voor het “probleem”. In de beschrijving staat namelijk: “Als de tijd rijp is, zullen we onze rechtmatige positie op de kaart terugveroveren.”

Enkele grappige voorbeelden:

http://worldmapswithout.nz/post/151373560048/according-to-star-trek-first-contact-new

http://worldmapswithout.nz/post/150578003368/even-5000-pieces-is-not-enough-to-include-new

http://worldmapswithout.nz/post/142170644528/no-one-watches-f1-in-new-zealand-anyway

http://worldmapswithout.nz/post/135150614508/believe-it-or-not-there-is-more-source

http://worldmapswithout.nz/post/133542205790/fortunately-new-zealanders-are-immune-to-all

Bekijk op deze website nog meer grappige inzendingen. Mocht je zelf grappige kaarten zonder Nieuw-Zeeland tegengekomen, dan kun je ze ook aandragen. Inclusief grappig bijschrift natuurlijk.

En voor de duidelijkheid, híér ligt Nieuw-Zeeland dus werkelijk: