Leider Duitse Hells Angels dood gevonden

Wie er achter de aanslag zit is nog niet bekend, maar verschillende Duitse media hebben wel een vermoeden.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Rick Nederstigt / ANP

De voorman van de Hells Angels in de Duitse stad Gießen is doodgeschoten. De 45-jarige Aygün Mucuk werd vrijdagochtend door een buurtbewoner op het terrein van de motorclub gevonden. Mucuk zou door meerdere kogels om het leven zijn gekomen, zo meldt het Duitse Spiegel Online.

Hoewel de politie nog geen idee heeft wie er achter de moordaanslag zit, wordt er in Duitse media gespeculeerd dat het mogelijk iets te maken heeft met de strijd tussen de traditionele Hells Angels uit Frankfurt en de Turkse afdeling van de motorclub uit Gießen.

De rivaliteit tussen beide motorclubs leidde de afgelopen jaren herhaaldelijk tot gewelddadige confrontaties. De machtsstrijd gaat om de oprichting van een lokale afdeling van de traditionele Hells Angels in Gießen. Twee jaar geleden resulteerde dat in een moordaanslag op een lid van het clubhuis in Frankfurt.

Hemelvaartsdag

Tijdens Hemelvaartsdag dit jaar werd te midden van de drukte op Frankfurter Platz ook een ruzie uitgevochten tussen de twee afdelingen van de clubs. Daarbij raakten twee clubleden ernstig gewond. Een week na het incident werd een clublid opgepakt.

Uit onderzoek van de Duitse politie blijkt dat in de deelstaat Hessen, waarvan Gießen onderdeel is, zevenhonderd mensen lid zijn van een motorclub. Al deze leden zijn verdeeld over vier groepen.