Bank

‘Bedrijven praten over redding Deutsche Bank’

Duitse bedrijven praten achter de schermen over een reddingsplan voor Deutsche Bank. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. Topmannen van grote beursgenoteerde bedrijven zouden onder meer gesproken hebben over extra kapitaal voor de noodlijdende instelling, in ruil voor een aandelenbelang. Volgens de krant zou een kapitaalinjectie tot 5 miljard euro nodig zijn. Deutsche Bank is een van de belangrijkste financiële concerns ter wereld. Het staat zwaar onder druk door een dreigende miljardenschikking en een reeks onopgeloste problemen uit het verleden. Dit jaar is de beurswaarde van de bank bijna gehalveerd.

Deutsche overweegt zelf een beursgang van zijn tak voor vermogensbeheer om kapitaal op te halen, zo werd vrijdag eveneens bekend. Het gaat om de verkoop van een minderheid van aandelen in Deutsche Asset Management (AM). John Cryan, de topman van Deutsche, ontkende vorige maand met klem dat hij Deutsche AM geheel van de hand wilde doen. Cryan was vrijdag in de Verenigde Staten, waar hij naar verwachting overleg zou voeren met de Amerikaanse justitie over een schikking ter waarde van 14 miljard dollar (12,5 miljard euro) wegens wangedrag in de aanloop naar de financiële crisis. (ANP)