André Cats

Paralympische chef de mission naar zwembond

André Cats is de nieuwe technisch directeur van de nationale zwembond KNZB. De 48-jarige Cats was de afgelopen acht jaar chef de mission van de Nederlandse paralympische ploeg. Hij begint op 1 november, meldt de bond. Cats wordt verantwoordelijk voor alle topsportdisciplines binnen de zwembond: zwemmen, schoonspringen, waterpolo en synchroon- en paralympisch zwemmen. Hij volgt Joop Alberda op, die enkele weken voor de Olympische Spelen in Rio opstapte vanwege een intern conflict. Cats komt van NOC*NSF. Hij had eerder diverse coachfuncties bij de KNZB. Op de Spelen in Rio veroverden de langebaanzwemmers geen medailles, wat als teleurstellend werd ervaren. Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman behaalden een gouden medaille bij het openwaterzwemmen. (NRC)