‘Trein bij ongeluk New Jersey reed veel te hard’

Bij het ongeluk kwam één persoon om het leven en raakten er honderd gewond.

Een foto van het treinstation in Hoboken, waar de trein crashte.
Een foto van het treinstation in Hoboken, waar de trein crashte. Foto AP.

De trein die vorige week ontspoorde in het station Hoboken in de Amerikaanse staat New Jersey, ging twee keer zo snel als toegestaan. Die conclusie bracht een federaal onderzoeksteam donderdag naar buiten. Ook remde de machinist minder dan een seconde voor de crash, schrijft persbureau AP.

Het onderzoeksteam kwam tot die conclusie nadat ze de zwarte dozen van de trein hadden bestudeerd. Bij het ongeluk kwam één persoon om het leven, honderd mensen raakten gewond. De maximale snelheid voor het gebied rondom het station waar het ongeluk plaatsvond, is 10 mijl per uur (16 km per uur). Voor de crash reed de trein ongeveer 21 mijl per uur (33 km per uur).

Het ongeluk heeft veel schade veroorzaakt aan het station, onder meer het dak stortte in. In de trein zaten bij elkaar meer dan 250 passagiers.