Smaad

Komiek Jan Böhmermann haalt in nieuwe sketch uit naar Turkije én Duitsland

Wie dacht dat de Duitse komiek Jan Böhmermann zich wel even koest zou houden heeft het mis. Deze week besloot het Duitse OM hem niet te vervolgen voor het smaaddicht waarover de Turkse president Erdogan zich had beklaagd. Woensdag zette hij een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij uitgebreid ingaat op die justitiële beslissing en tussen de bedrijven door weer even flink uithaalt naar Turkije én Duitsland.

Böhmermann begint zijn videoboodschap door zich dankbaar te tonen dat ook het openbaar ministerie in Mainz tot de conclusie is gekomen dat hij een „een onserieuze kletsmajoor” is, „die beroepsmatig onzin verkoopt”. Vervolgens uit hij vooral kritiek op de situatie in Turkije, die sinds zijn Erdogan-sketch alleen maar penibeler is geworden.

Ook de regering-Merkel krijgt een veeg uit te pan: „Als een grap een staatscrisis veroorzaakt, komt dat niet door de grap maar door de staat.” (NRC)

    • Auteur Onbekend