Grote brand kippenboerderij Waddinxveen doodt 60.000 kippen

De vier uitgebrande schuren aan de Plasweg zijn eigendom van locoburgemeester Kees de Jong.

De brand in Waddinxveen.
De brand in Waddinxveen. Foto ANP

Bij een grote brand bij een kippenboerderij in Waddinxveen zijn 60.000 kippen om het leven gekomen. Het vuur verspreidde zich donderdagochtend over vier schuren. Er zijn geen mensen gewond. Inmiddels is het sein brand meester afgegeven.

De brandweer rukte met zeven tankwagens uit. Omwonenden werd verzocht ramen en deuren gesloten te houden, wegens de rookwolken, die in de wijde omtrek waren te zien. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de brand en of asbest is vrijgekomen. De politie gaat niet uit van opzet.

Twitter avatar BRW_HM Hollands Midden Brandweer heeft overslag naar woning brand Waddinxveen kunnen voorkomen. Oorzaak brand is nog niet bekend. Politie gaat niet uit van opzet.

De kippenschuren aan de Plasweg in Waddinxveen zijn eigendom van locoburgemeester Kees de Jong, volgens Omroep West. Drie van de vier schuren zijn ingestort.

Branden kosten vaker duizenden kippen tegelijk het leven. In augustus waren 15.000 dieren slachtoffer van een brand in de Drentse plaats Orvelte. In Buurmalsen, Gelderland, was het in juni raak toen 38.000 kippen een brand niet overleefden. Bij deze branden kwam asbest vrij.

Plasweg, Waddinxveen: