Glazen Huis volgend jaar in Apeldoorn

Tijdens Serious Request, dat plaatsvindt van 18 tot en met 24 december, wordt geld ingezameld voor een zogenoemde ‘stille ramp’.

Foto Sander Koning/ANP
Foto Sander Koning/ANP Het Glazen Huis stond in 2015 in Heerlen.

Het Glazen huis staat volgend jaar in Apeldoorn. Het is de eerste keer dat de Serious Request-actie in Gelderland plaatsvindt. 3FM-dj Michiel Veenstra maakte het nieuws bekend door in zijn radioprogramma op bezoek te gaan bij de burgemeester van Apeldoorn John Berends.

Tijdens Serious Request, dat plaatsvindt van 18 tot en met 24 december, wordt geld ingezameld voor een zogenoemde ‘stille ramp’. In het huis worden dj’s van de radiozender zes dagen opgesloten zonder eten om geld op te halen voor een goed doel. Het geld wordt opgehaald door tegen betaling verzoeknummers te draaien en met acties in het hele land.

Welke dj’s het huis ingaan en voor welk doel geld zal worden opgehaald wordt pas later bekend. 3FM-dj Giel Beelen zal niet plaatsnemen in het Glazen Huis, iets wat hij wel negen keer eerder deed, een record. Hij vertrekt bij 3FM.

Lees ook: En dan gaat Giel ook nog weg

Longontsteking

De komende editie, is in Breda. Dit jaar vraagt de radiozender in samenwerking met het Rode Kruis aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking. Elk jaar sterven 900.000 jonge kinderen aan deze ziekte.

De eerste editie in 2004 leverde bijna een miljoen euro op voor de slachtoffers in Darfur in Sudan. In de jaren daarna werd de actie steeds populairder, in dertien edities bracht Serious Request ruim 87 miljoen euro op. In 2015 stond Het Glazen Huis in Heerlen. Toen werd er bijna 8,5 miljoen euro opgehaald voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.